Blog Image

Expeditionteam.nl

Welkom

Op deze site vindt u alles over de Nepal Expedition 2007. Tijdens de Expeditie kan je ons via deze site volgen door middel van korte updates en foto's. Na de expeditie zullen we reisverslagen en spectaculaire foto┬┤s en films op de site plaatsen.

Trekking Nepal

Laatste Nieuws Posted on 02 Feb, 2011 13:18:45

Is het na het lezen van onze site en de verslagen bij jou ook zo gaan kriebelen? Zou je zelf ook wel zo’n mooie en spectaculaire reis willen maken door Nepal of misschien zelfs wel door het hele Himalaya gebied?

Dat kan nu! Niels en ik hebben in Nepal het idee opgevat om op onze beurt de mensen te helpen die ons in Nepal zo goed geholpen hebben. Daarom zijn wij voor Babu (onze gids) en Lila (baas van triphimalaya) www.trekkingnepal.nl begonnen.

Op trekkingnepal.nl vindt je informatie over hoe jezelf een customized trek kunt samenstellen en hoe Babu en Lila jou daarbij kunnen helpen. Daarnaast bieden we ook de mogelijkheid om via onze site een reis naar Nepal te boeken die door Babu of Lila geregeld wordt maar met ons als Nederlands aanspreekpunt voor nog meer gemak.

Dus ga nu snel naar: www.trekkingnepal.nlLaatste dagen Nepal & India

Laatste Nieuws Posted on 02 Feb, 2011 13:18:06

Na onze fantastische tocht door het Mustang & Annapurna gebied hebben we onze laatste dagen in Nepal in de hoofdstad Kathmandu doorgebracht. Hier hebben we een beetje uitgerust en onze laatste souvenirs gekocht.

27 november zijn we vanuit Kathmandu, na uitvoerig afscheid te hebben genomen van onze vriend en gids Babu, naar Delhi, India gevlogen.

Tribhuvan Airport (Kathmandu)

Het vertrek uit Nepal ging niet helemaal zonder slag of stoot. Na het kopen van al onze souvenirs waren onze tassen aardig wat zwaarder dan toen we Nepal in aankwamen. Omdat we ook nog eens de shaligrams (ammonieten) bij ons hadden, die bij elkaar nog eens een kilo of 10 extra wogen, leek het ons verstandig om de de zware heilige stenen niet in onze grote tas te stoppen (vanwege het overgewicht), maar mee te dragen in onze handbagage.

Dat het een goed idee was om de stenen niet in onze bagage te stoppen bleek op het vliegveld; onze tassen waren samen meer dan 50 kilo (40 is toegestaan). Niels moest vervolgens op subtiele wijze de vliegveldmedewerker omkopen om niet te hoeven betalen voor het extra gewicht.

Niels en ik waren opgelucht en dachten dat we overal vanaf waren totdat onze handbagage werd gecontroleerd. We moesten onze tassen praktisch uitpakken waardoor de douane medewerkers onze stenen ontdekten. Volgens de douanemedewerkers konden de stenen aangemerkt worden als wapens. Hij verzocht ons om weer naar beneden te gaan en de stenen in te klaren in onze normale bagage. Dit was voor ons echter geen optie (tijd en geld). Na lang discussiëren kwam de douane medewerker met de oplossing. De stenen gingen in een speciaal zakje mee met de piloot in de cockpit, zodat we deze na de vlucht bij de piloot konden ophalen.

India (Delhi)

Eindelijk waren we Nepal uit. In India aangekomen werden onze stenen netjes door de piloot naar de bagageband gebracht en de chauffeur van ons hotel stond op ons te wachten.

Na een stevige maaltijd en een goede nachtrust in de chaotische stad Delhi zijn we de volgende dag met onze privechauffeur naar de Taj Mahal gereden in Agra. De Taj Mahal is een kleine 250 km van Delhi vandaan, maar je rijdt er al gauw een dikke 4 uur over. Het verkeer is werkelijk chaotisch in Delhi, nog erger dan Jakarta of Bangkok, en je mag op de snelweg niet harder dan 80. Vandaar dat je er zo lang over doet.

We hadden een hele vriendelijke en behulpzame chauffeur die trots was op zijn werk en er maar al te graag over vertelde. Vriendelijke en behulpzame mensen zijn in tegenstelling tot Nepal zeldzaam in Delhi. Niemand heeft respect voor elkaar en tegen toeristen glimlachen ze alleen als je een dikke fooi geeft (die ze vaak nog zonder schroom opeisen ook). Maar goed we waren op weg naar de Taj Mahal, waar we aankwamen na een tocht van ruim 4 uur, waarbij we onderweg een uitgebreide tour hebben gehad van onze chauffeur van wat er allemaal te zien was .

Het verbaasde ons dat er relatief weinig toeristen waren, wel waren er hordes Indiase mensen. De Taj Mahal zelf was onbeschrijfelijk mooi zoals op de foto’s in de boekjes.

Na een paar uur rondgereden te hebben zijn we weer aan onze terugtocht naar Delhi begonnen. Onderweg zijn we nog bij een aantal andere bezienswaardigheden gestopt alvorens we weer in de eeuwige spits van Delhi centrum terecht kwamen.

Terugreis

29 november hebben we nog een relax dag (in hoeverre je een dag in Delhi relaxt kan noemen) gehouden, alvorens we s’avonds naar het vliegveld werden gebracht door onze chauffeur. 30 november zijn we weer veilig in Nederland geland en konden we op weg naar huis vanaf schiphol voor het eerst de mooie Noordzee weer zien. Niels en ik kijken allebei terug op een fantastische 2 maanden en ik zie mijzelf nog wel een keer terugkeren naar de himalaya.Sir Edmund Hillary overleden

Laatste Nieuws Posted on 02 Feb, 2011 13:16:40

De Nieuw-Zeelander Sir Edmund Hillary, die met zijn Nepalese sherpa Tenzing Norgay als eerste de top van de Mount Everest bereikte, is gister op 88-jarige leeftijd overleden.

Dat heeft de Nieuw-Zeelandse premier Helen Clark vandaag laten weten. Op 29 mei 1953 bereikten het duo de 8848 meter hoge top in het Himalayagebergte.

De legendarische bergbeklimmer, avonturier en filantroop is de bekendste Nieuw-Zeelander die ooit heft geleefd”, aldus Clark.

Hillary begon als tiener met klimmen in de Nieuw-Zeelandse Alpen. Na een kortstondige carrière als imker nam hij in 1951 deel aan een mislukte expeditie naar Mount Everest. Twee jaar later bereikte hij als lid van een Britse expeditie de top van Everest, en dit maakte hem op slag beroemd.

Na de bedwinging werd Nepal, waar de Mount Everest ligt, zijn tweede thuis. Hillary zette zich jarenlang in voor de ontwikkeling van de onherbergzame en achtergebleven Himalaya. Zo stichtte Hillary in de regio de eerste school en het eerste ziekenhuis. In 2003 werd hij ereburger van Nepal.

Achtergrond informatie

,,We’ve knocked the bastard off”, waren de legendarische woorden van de 33-jarige Edmund Hillary toen hij op 29 mei 1953 terugkeerde van de top van de Mount Everest. De uit Nieuw-Zeeland afkomstige Hillary was de eerste die de top van de hoogste berg ter wereld bereikte en levend terugkeerde.Hoewel zijn daad hem tot een ware held zou maken, bleef Hillary een bescheiden man die zijn leven in dienst stelde van anderen. ,,Ik denk dat ik op een bepaalde manier de belichaming ben van de gemiddelde Nieuw-Zeelander: ik heb matige talenten, combineer deze met een flinke portie vastberadenheid en hou ervan successen te behalen”, aldus Hillary.

Edmund Percival Hillary werd op 20 juli 1919 geboren in Tuakua, een plaatsje ten zuiden van Auckland. Hij beschreef zichzelf later als een verlegen jongen die slecht was in sport. De jonge Hillary las veel en droomde over grote avonturen.

Toen hij ouder werd, koos Hillary voor een simpel leven als imker, net als zijn vader. Zijn vrije tijd besteedde hij aan zijn grote hobby: bergbeklimmen. ,,Op een dag beklim ik de Mount Everest”, zei hij een aantal dagen voordat de Tweede Wereldoorlog uitbrak tegen een vriend.

En dat deed hij ook. Vijftien eerdere expedities hadden de tocht naar de top van de hoogste berg ter wereld gestaakt of met de dood moeten bekopen. Zelfs de beste klimmers waren op de ijzige hellingen van de Everest om het leven gekomen. Het leek een onmogelijke missie.

Hillary sloot zich in mei 1953 aan bij een Britse expeditie geleid door John Hunt. Na een mislukte poging van een ander duo werden Hillary en de Nepalees Tenzing Norgay uitgekozen om de klim naar de top te wagen. Op de vroege ochtend van 29 mei verlieten de twee het kamp. Vijf uur later, om 11.30 uur, bereikte Hillary als eerste de top. Hillary en Tenzing werden in een klap wereldberoemd.

Hillary was geen held van het oude epische soort. De eerste jaren na zijn heldendaad besteedde Hillary aan het begeleiden van expedities. Zo nam hij in 1958 deel aan een expeditie naar de Zuidpool.

Sir Edmund Hillary bezocht een jaar geleden de viering van het vijftig jarig bestaan van Scott Base op Antarctica.

Al gauw raakte hij echter meer geïnteresseerd in het welzijn van de bewoners van het door hem zo geliefde Nepal. Hij werd hierdoor geïnspireerd door Tenzing, die behoorde tot de Sherpagemeenschap en opgroeide in de Himalaya’s. Hillary stichtte de Himalayan Trust en gebruikte zijn bekendheid om geld in te zamelen voor de bouw van scholen, klinieken en ziekenhuizen in het arme berggebied.

Ook voerde de Nieuw-Zeelander campagne voor beperkingen op het aantal toeristen in de Himalaya’s en probeerde hij het milieubewustzijn te vergroten. ,,Er mag geen twijfel over bestaan dat het meest waardevolle in mijn leven de bouw van scholen en klinieken is geweest. Dat heeft me veel meer voldoening gegeven dan een voetafdruk op een berg”, zei Hillary ooit.

Nepal was ook de plek waar zich de grootse tragedie uit Hillary’s leven voltrok. Zijn vrouw Louise en hun 16-jarige dochter Belinda stortten in 1975 neer toen ze in het vliegtuig zaten op weg naar Hillary, die in de Himalaya’s een ziekenhuis aan het bouwen was.

De aangeslagen Hillary vond troost in zijn werk. Hij ging stug door met zijn projecten voor de Sherpas. Ook was hij in de jaren tachtig ambassadeur voor Nieuw-Zeeland in India.

In 1989 hertrouwde hij met June Melgrew, de weduwe van een van zijn beste vrienden. Tot op hoge leeftijd maakte hij reizen naar Nepal voor zijn Himalayan Trust Fund.Annapurna

Laatste Nieuws Posted on 02 Feb, 2011 13:00:48

Niels en ik zijn net weer terug uit Pokhara. We hebben de afgelopen 2 weken rondgelopen in het Annapurna massief. We zijn van Kathmandu met de bus naar Pokhara gereden, vervolgens met het vliegtuig naar Jomson gevlogen. Vanuit Jomson zijn we eerst richting de Chinees / Tibetaanse grens gelopen in het Mustang gebied. Daarna zijn we door de Dana vallei (diepste vallei van de wereld met aan beide kanten 7000m hoogteverschil) afgezakt naar poonhill om vervolgens weer omhoog te klimmen richting het Annapurna Base Camp midden in het Annapurna Massief.

Als we weer terug zijn in Nederland zal ik hier een uitgebreid verslag plaatsen. Voor nu zal ik hier een kort fotoverslag plaatsen. Na meer dan 800 km gelopen te hebben zijn we erin geslaagd om een verzameling van 11.400 foto’s en 5 uur film op te bouwen. Als we terug zijn in Nederland zullen we een mooie en spectaculaire selectie van foto en film op deze site plaatsen. Morgen vliegen we naar Delhi en 30 november zijn we weer terug in Nederland.

Fotoverslag

De eerste dag in Pokhora, na een lange busreis uit Kathmandu even roeien op het Fewa lake.


Uitzicht op de Dhaulagiri (+/-8100m) vanuit het vliegtuig (een Dornier 228) onderweg naar Jomson (we waren de enige passagiers samen met een paar kisten Everest bier). We vlogen door het diepste dal ter wereld. Het diepste punt is 1100m hoog en aan beide kanten van het het dal zijn bergen van +8000m.

Onderweg naar Muktinath in het Mustanggebied. Niels kijkt uit over het dal van de Jhong khola (in het upper mustang gebied waren in 2006 maar 16 Nederlandse bezoekers geweest en 850 toeristen).

Groepsfoto met onze gids Babu uitkijkend over de Kali Ghandaki vallei (Mustang Area). Babu en ik hebben speciale welkomstsjaaltjes om die we in onze lodge in Kagbeni van de gastvrouw hebben gekregen.

Uitzicht op een grand-canyon-achtige vallei van de Jhong Khola waar we naar ammonieten hebben gezocht.

Het middeleeuwse stadje Jarkhot dat aan de oude tibetaanse zouthandelsroute ligt.

Het klooster van Jarkhot.

Uitzicht op de Dhauligiri een van de 14 8000 toppers (+/-8100m)

De zon komt op in het Mustang gebied

Op een rotspunt uitkijkend over de rivierbedding van de Kali Ghandaki rivier.

De Kali Ghandaki vallei.

Een Zandstorm, na een uurtje of 13:00 gaat het altijd hard waaien en zie je overal zandtornado’s.

Niels opzoek naar de Shaligram (ammoniet); uiteindelijk hebben we 4 grote ammonieten gevonden.

De gevonden ammonieten uit de Kali Gandaki en de Jhong Khola (ook wel shaligrams genoemd door de religieuze betekenis)

Niels op een hangbrug met uitzicht op het Dhaulagiri massief.

Ik op het balkon van onze lodge in Uppalo Lete met sunset view op het Annapurna massief.

Groepsfoto tijdens zonsopgang met Babu onze gids en Dawa onze drager op poonhill met uitzicht op het Annapurna Massief.

Annapurna Massief vanaf Poonhill

De Macchapuchre (fishtail mountain) (6990m)

De gletsjer van de Annapurna 1

Mooi gekleurde waterval die vanaf de rand van de gletsjer van de Annapurna 1 de diepte instort.

Ik op de helling van de Hinchulli (+/-7000m) met op de achtergrond de Annapurna South (7981m).

Niels op de helling van de Hinchulli met in de diepte de gletsjer van de Annapurna.

De Annapurna 1 (8090m) 1 van de 14 8000 toppers.

De Macchapuchre met zonsondergang.

De Annapurna 1 met glestjes gezien ter hoogte van het Annapurna Base Camp (ABC, 4200m)

Even bijkomen in de hotspring bij Jhinu met de locals. Om af en toe even af te koelen zijn we een aantal keren in de gletsjerrivier gedoken.

Na een trekking van 2 weken door het Annapurna en Dhaulagiri gebied was het weer tijd om te ontspannen op het Fewa lake bij Pokhara.

Een mooie IJsvogel op het Fewa lake.Trekking around Kathmandu

Laatste Nieuws Posted on 02 Feb, 2011 12:52:21

Na een lekkere rustdag in Kathmandu waren we door onze gids Babu en zijn vriendin uitgenodigd om te komen lunchen bij hun thuis. We hebben heerlijk dhal bat gegeten als lunch en daarna heeft heleen haar haar nog laten knippen door de vriendin van Babu (zij heeft een eigen kapperszaak). Vervolgens zijn we maandag 5 november vertrokken voor een kleine trek in de Kathmandu vallei.

Dag 1 Kathmandu – Sanjiral – Chisopani

Vanuit Kathmandu zijn we naar Sanjiral gereden vanuit waar we zijn gestart met lopen. Na een klein half uur lopen kwamen we in het Shivapuri national park. Het was een ander park dan we gewent waren, want het lag vol met rotzooi. Het is echt een park dat veel word bezocht door dagjes mensen uit kathmandu (veelal locals) die al hun rotzooi gewoon lekker op het pad gooien. Na nog een uurtje verder gelopen te hebben werd het park schoner (hier besluiten waarschijnlijk de meeste dagjes mensen terug te keren).
We hebben deze dag het meeste geklommen van onze hele trip. Zo hebben we in het everest gebied met het beklimmen van Sumdur peak, 900m geklommen op 1 dag. Hier hebben we in 22km bijna 1200m geklomen (naar bijna 2400m), het was letterlijk 1 grote klim. De klim was extra moeilijk omdat Niels en ik in Kathmandu een stuk rauwe kip op onze naan vonden. Hier zijn we ziek van geworden, onderweg zijn we meerdere keren achter een boom gaan zitten om van de rauwe kip af te komen.

Wat jammer was tijdens de tocht, was dat het zicht slecht was door de bewolking. Normaal staat deze tocht bekend om zijn mooie uitzichten op de Langtang en Annapurna range (berg ranges met 8000m toppers).

Dag 2 Chisopani – Nagarkot

Dag 2 was een lange dag. We zijn vertrokken om een uurtje of 9 uit chisopani en kwamen een uurtje of 4 aan in Nagarkot. Onderweg hebben we vele mooie rijstvelden gepasseerd. Helaas was het nog steeds bewolkt zodat we niet van de mooie uitzichten op de grote bergen konden genieten, desondanks was het toch een leuke tocht. Vanaf ons luxe hotel in Nagarkot is het normaal zelfs mogelijk om de Everest te zien. Wij hadden ditmaal helaas weer pech.

Dag 3 Nagarkot – Bakthapur – Kathmandu

We zijn eerst van Nagarkot naar Bakthapur gereden voor een bezoek aan de oude stad en de beroemde tempels (Bakthapur is een world heritage site). Na een leuk bezoek aan Bakthapur zijn we naar Kathmandu terug gereden.

Vandaag 8 november hebben we een shop dag en Heleen vertrekt morgen (9 november) weer naar Nederland.

Niels en ik verterekken 10 november naar het Annapurna gebied voor een nieuwe trek van ongeveer 14 dagen. Binnenkort meer hierover.

Hieronder volgt nog een klein foto verslag van de trek rondom Kathmandu:

Een dorpje onderweg naar Chisopani.

Uitzicht in de buurt van Chisopani helaas zonder de Langtang en de Annapurna range op de achtergrond.

Rijstvelden vlak bij Nagarkot.

Tempels in Bakthapur.

Nog meer tempels in Bakthapur.Kathmandu, raften en Chitwan

Laatste Nieuws Posted on 02 Feb, 2011 12:49:44

Kathmandu

Nadat we Heleen op het vliegveld hebben onthaald met de traditionele Nepalese ceremonie, hebben we eerst een dagje gechilt in Kathmandu en een beetje cultuur opgesnoven. Cultuur stinkt in Kathmandu door de vervuiling en rottende koeien- en hondenlijken op straat. Na ons bezoek aan durbar square en de monkey tempel zijn we dus maar snel weer verder gegaan.

Raften

Na een busrit van 3 uur, die valt te vergelijken met een achtbaanrit, zijn we bij het startpunt aangekomen van onze 2 daagse rafttocht. Het eerste deel leggen we af met 3 poolse gasten. Na 2 uur varen komen we na een aantal leuke stroomversnellingen, bij een punt aan waarbij de gids ons mededeelt dat ons een hele grote stroomversnelling staat te wachten. We hebben 2 keuzes: 1 er omheen lopen en de raft met een touw de rivier laten afzakken; 2 de stroomversnelling nemen. Hij vertelt erbij dat 3 op de 4 boten omslaat en in de problemen komt. Niels en ik vinden het de moeite waard. Heleen lijkt het ook wel spannend, maar onze poolse vrienden zijn bang geworden (we hebben even gekeken hoe hij er uit zag…. heel erg wild). Na lang tobben besluiten ze niet mee te gaan. Wij hebben vervolgens als enige boot van die dag de stroomversnelling succesvol genomen. Een boot voor ons was tegen de rosten geklapt en in een whirlpool gekomen. Boten achter ons hebben mensen verloren. Onze poolse vrienden hebben het stuk omgelopen. Hier hebben nog een stukje doorgevaren om vervolgens te stoppen voor de lunch. Na de lunch zijn we doorgevaren naar de campsite en hebben we afscheidgenomen van de polen. Na een super diner (gekookt op 2 hout vuurtjes) en een goede nacht rust zijn we de volgende dag verder gevaren naar het eindpunt waar onze bus naar het Chitwan national park stond te wachten.

Chitwan

In Chitwan zag ons programma er als volgt uit:

Dag 1: Kanotocht, jungle walk en bezoek aan het olifanten opvoedcentrum. Na de lunch zijn we op een olifant de jungle in gegaan.

Dag 2: Bird watching en na de lunch een jeep safari

Dag 3: Tharu village bezoek en wassen van de olifanten. Na de lunch hebben we een prive kano gehuurd en zijn we met 2 gidsen diep het park in gegaan.

Later een uitgebreider verslag met onder andere een beschrijving van wat we allemaal gezien hebben.

Hieronder volgt nog een fotoverslag van de afgelopen dagen:

Een Gahrial krokodil op een rivierbank in het Chitwan national park

Een moggur (menseneter) krokodil in het Chitwan national park

De Monkey tempel (de echte naam is anders, maar die ben ik even kwijt)

Stinkende Makakken bij de monkey tempel.

Raften op de Trisuli rivier

Een lesser adjudant vogel in Chitwan national park

Een IJsvogel in het Chitwan national park

Een crested serpent eagle in het Chitwan national park

Een Neushoorn in het Chitwan national park

Common Kingfishers (IJsvogels) in het Chitwan national Park

Een Hornbill in het Chitwan national park

Olifanten wassen aan de oever van de rivier in het Chitwan national parkKathmandu

Laatste Nieuws Posted on 02 Feb, 2011 12:44:48

We zitten nu in Kathmandu en gaan dadelijk Heleen van het vliegveld halen. We zijn nu nog bezig met de laatste voorbereidingen voor het vervolg van onze trip. Zoals het er nu uit ziet gaan we eerst 2 dagen raften richting het Chitwan National park. Vervolgens zullen we verschillende tochten maken in dit park op zoek naar ”wildlife”. We zullen hierbij gebruik maken van olifanten, jeeps en kano’s. Na Chitwan zullen we met Heleen een tocht maken door de Kathmandu vallei. 9 november vliegt Heleen weer naar huis en zullen Niels en ik vertrekken richting Pokhara voor een trek in het Annapurna gebied. Later meer details over deze tocht.

Hieronder vind je nog een aantal foto’s vanuit Kathmandu en onze trek in de Solo Khumbu regio.

Nepalezen verkopen alles vanaf hun fiets, de meeste hebben er ook een mooie toeter op zitten die ze maar al te graag gebruiken.

Durbar square, een grote chaos en als toerist kan je er niet rustig zitten. Voor de rest een mooi oud plein dat zelfs een world heritage site is.

Eindelijk…. boven op de Cho La Pass (5320m)!!

We hadden geluk, in de Pangboche Gompa was een ceremonie bezig die maar 1 keer per jaar plaatsvind waarbij de belangrijkste Lama (uit tengboche) samen met alle monniken 9 dagen lang alle oude boeken hard op lezen. Dit gaat gepaard met getrom, getrompetter en gezang. Wij waren de enige buitenlanders, dat maakte het een mooie ervaring.

Everest Base Camp (5325m) Op het moment dat wij in het base camp waren was er nog maar een Expeditie bezig (het is laat in het seizoen want de winter komt er aan). Dit was de eerste Thaise Expeditie ter ere van de 80e verjaardag van de Koning.

Als ik weer een keer wat meer tijd heb ga ik proberen nog een verslag van de trek in het Khumbu gebied online te zetten.Kleine foto update

Laatste Nieuws Posted on 02 Feb, 2011 12:41:53

Yvonne vertelde het al in de korte update. Niels en ik hebben succesvol onze tocht door de Solo Khumbu regio, het gebied van de mount Everest, volbracht.

Nogmaals een korte opsomming van de letterlijke hoogte punten van onze Trek door het Solo Khumbu gebied (Everest Region):

Sundur peak 4700m (bij thame)

Goyko Ri 5360m (bij Goyko)

Cho la pass 5320m (tussen Tang nak en Dzongla)

Kala Patthar 5665m (bij Gorak Shep)

Everest Base Camp 5325m (Khumbu Glacier/icefall)

Binnenkort (misschien morgen) zal ik hier een verslag vanuit mijn oogpunt posten. Na de reis zal ik een uitgebreid reisverslag posten en ook de andere aandachtpunten behandelen.

Na de reis volgt er ook een spectaculaire foto gallery en wat filmpjes. Tot die tijd vind je hier onder een kleine foto update. Dit is slechts een voorproefje, het zijn 6 foto’s uit mijn collectie van nu al 4500 foto’s en dan heeft niels er ook al meer dan 2000. Ik heb op dit moment dan ook geen tijd om een goede selectie te maken, maar hopelijk geven de onderstaande foto’s toch een klein beetje de sfeer weer.

Niels en ik vlak bij namche bazar met op de achtergrond de Everest en de Lotshe, op een van de laatste uitzicht punten waar de Everest zichtbaar is.

Babu (onze gids), Niels, Ik en Thomas (onze drager) op de top van Goyko Ri, met op de achtergrond de Everest en de Nuptse

Het ochtend gloren vanaf de Goyko Ri, met links de Everest.

Hetzelfde plaatje, maar dan met meer licht / langere sluitertijd van de camera. Op de voorgrond zie je de gletsjer, die bedekt is met morenen.

Niels en ik op de ijsmuur die naar de Cho La Pass lijdt.

Een plaatje van de Everst (links) en de Nuptse (rechts) vanaf Goyko Ri

Binnenkort meer…Next »