Voor de expeditie hebben wij ruim twee maanden uitgetrokken. We zullen op 30 september vertrekken uit Nederland en eind november weer terugvliegen.

Nederland

Op dit moment zijn we in Nederland bezig met de voorbereiding voor onze reis. We vullen onze uitrusting aan met spullen die we nog niet hadden of niet in Nepal kunnen kopen. Ook moeten we nog een visum voor Nepal en India regelen. Daarnaast proberen we nu al veel over Nepal te weten te komen zodat we de tijd daar zo efficient mogelijk kunnen besteden.

India – Nepal

Op 30 september vliegen we van Amsterdam naar Delhi met Alitalia. Vanuit Delhi hebben we een vlucht naar Kathmandu. Na 1 dag in Kathmandu, om wat laatste spullen in te slaan, zullen we naar Lukla vliegen. We doen dit om zo ruim een week lopen vanuit Jiri te besparen. Een nadeel hiervan is dat er een grotere kans op het krijgen van hoogteziekte is als we niet rustig aan doen.

Everest Region

Onze trek van 24 dagen start in Lukla en zal hier ook weer eindigen. De hoogtepunten van de trek zullen zijn: de vele sherpa dorpjes die we zullen doorkruizen, de meren bij Goyko, uitzichtpunten rondom Goyko, Kala Patthar voor het uitzicht op de Mt. Everest, het Everest Base Camp, het Tengboche klooster en natuurlijk nog meer dingen. We zullen hier verslag van doen op deze site. Kijk op het plaatje hieronder voor de precieze route die we zullen volgen.

Klik hier voor een groter plaatje van de route die wij zullen volgen.

Hieronder nogmaals een foto van het gebied waarin wij zullen lopen; het gebied heet ook wel Khumbu Himal. Het hoogste punt is de Mt. Everest (8850m) die door de lokale bevolking in het gebied de Sagarmatha (moeder van het universum) wordt genoemd. Het Nationale Park waar de Mt. Everest in ligt heet dan ook Sagarmatha National Park.

Klik hier voor een groter plaatje van luchtfoto van het de Khumbu vallei.

Kathmandu en Chitwan National Park

Na onze trek in de Khumbu regio zal Heleen ons komen bezoeken en zullen we de omgeving van Kathmandu verkennen. Daarnaast zullen we afreizen naar het Chitwan National Park. Dit park is bekend om zijn vele bedreigde diersoorten, zoals de indiase neushoorn en de bengaalse tijger. We zullen in dit park een aantal safari / tochtjes maken. Te zijner tijd zullen we precies duidelijk maken wat we hier nog meer gaan doen.

Klik hier voor een uitvergroting van de luchtfoto van het Chitwan park

Annapurna Region

Als Heleen weer op weg naar huis is zullen Niels en Roel afreizen naar Pokhora om vanuit daar de Annapurna regio te gaan verkennen. Op ons verlanglijstje staat om in ieder geval de Kali gandaki rivier te bezoeken. Hier is tevens te vindplaats van de reuze ammonieten die door de indiase bevolking als heilig worden beschouwd. Voor de rest is het dal van de kali gandaki rivier het diepste van de wereld, het dal wordt aan beide kanten omsloten door 2 imposante 8000 toppers. De Annapurna I (8091m) en de Dhaulagiri I (8176m). Ook voor deze tocht geld dat we te zijner tijd het precieze programma zullen vermelden op deze site.

Klik hier voor een uitvergroting van de luchtfoto van het Annapurna Massief

Nepal – India

Na onze tocht door het Annapurna Massief zullen we over land van Nepal naar onze eindbestemming Delhi in India reizen. Onderweg zullen we uiteraard nog een aantal uitstapjes maken en bezienswaardigheden bezoeken.

Vergeet ook niet naar de trailer van onze expeditie te kijken om een goede impressie te krijgen.

Trailer (high quality, 140mb)

Trailer (low quality, 70mb)